Rob Lavinsky, iRocks.com – CC-BY-SA-3.0, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons


Apatiet kan wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze zijn. Het is een doorzichtige, soms fluorescerende steen met een glasachtige tot half harsachtige glans. Apatiet is een veelvoorkomend mineraal en kan o.a. gevonden worden in de Verenigde Staten, Portugal, Duitsland, Brazilië en Mexico.

Werking apatiet: Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Het maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Hiermee gaat het apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. Spiritueel bevordert het spirituele vaardigheden en meditatie. Ook fysiek werkt de steen vitaliserend en stimuleert het celgroei, groei van kraakbeen, botten en tanden en de calcium opname. Hierdoor heeft het een positieve werking op artritis, artrose, gewrichtsklachten en botbreuken. Apatiet heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme.

 

Verzorging Apatiet: kan beter niet gereinigd worden met water. 

Chakra: Zonnevlecht chakra (3e).

© 2017 - 2024 TIEMAN JUWELIERS - Goud verkopen Enschede Almelo Hengelo Overijssel | sitemap | rss