Ringmaat

Zelf je ringmaat meten is heel makkelijk.
We leggen je in dit artikel uit hoe ringmaten meten met een paar hulpmiddeltjes eenvoudig te doen is.


Hoe meet ik een ringmaat op ?

Je hebt een prachtige ring gevonden in onze webshop, en je wilt de ring graag kopen. Maar hoe weet je nou of de ring goed past? Het makkelijkste is natuurlijk om even binnen te lopen bij jouw plaatselijke juwelier om je maat exact te laten opmeten.

Hieronder vind je enkele tips hoe je zélf ringmaten berekent. Je ringmaat bepalen kan op een aantal makkelijke manieren.

Ringmaten worden op verschillende manieren weergegeven. In de specificaties van onze advertenties spreken wij bij ringmaten altijd over de binnendiameter in millimeters. 

Je vindt hieronder een maattabel om de ringmaat op te kunnen zoeken. Links staat een lijst met diameters in millimeter. Als je de diameter weet, dan kun je de bijbehorende omtrek maat rechts daarvan opzoeken. In het midden vind je de omtrek maat in millimeters. Als je de omtrek maat van de vinger weet, dan kun je de diameter maat links daarvan opzoeken.

De Ringmaten tabel

Diameter ringmaat (mm)Omtrek ringmaat (mm)US ringmaat
15484.5
15.5495
16505.5
16.2551 
16.5526
17536.5
17.25547
17.5557.5
18568
18.2557 
18.5588.5
19599
19.2560 
19.5619.5
19.756210
206310.5
20.2564 
20.56511
216611.5
21.56812
226913


Methode 1: Bestel onze multisizer ringmaat meter (per e-mail aan info@tiemanjuweliers.nl)

U kunt de multisizer ringmaat meter bestellen voor € 5,- inclusief verzendkosten.

 

   

 

Doe je het liever zelf..? Lees dan verder...

Methode 2: De diameter meten met een ring

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.
 

Ringmaat meten met een lineaalNeem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

Methode 3: De omtrek meten zonder ring

Als een passende ring niet voorhanden is, dan kun je de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje of touwtje.
 

Ringmaat meten met een lint of touwtjeDraai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hierboven eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.
 

Methode 4: Gebruik een meetlint

Dit is een niet heel nauwkeurige methode, maar wel gemakkelijk en snel. Het voordeel is dat een meetlint lekker breed is, waardoor je over een wat groter stukje van de vinger meet. Ga als volgt te werk: wikkel het meetlint om de vinger en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

 

Als u er niet zelf uitkomt mag u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen! 

 

Sorteer op
  • Multisizer Ringmaat Meter
    Multisizer Ringmaat Meter

    Hoe meet ik een ringmaat op ?

    Je hebt een prachtige ring gevonden in onze webshop, en je wilt de ring graag kopen. Maar hoe weet je nou of de ring goed past? Het makkelijkste is natuurlijk om even binnen te lopen bij jouw…

© 2017 - 2024 TIEMAN JUWELIERS - Goud verkopen Enschede Almelo Hengelo Overijssel | sitemap | rss